Så, idag fick det bli Mjuk pepparkaka eftersom jag hittade pepparkakskryddor i skafferiet. Vi utgick från det här receptet från Emmas Kök men ändrade lite för att kakan skulle bli mjölkfri och med lite mindre socker.
Mjuk pepparkaka (1641 kcal för hela kakan)
2 ägg
0,5 dl ekologisk ljus sirap
0,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g mjölkfritt margarin
1 dl havremjölk
15 g pepparkakskryddor (vi använde Kockens)
Vispa ägg, socker och sirap fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd samman det med äggsmeten och ha i vätskorna (smält margarin och mjölk). Smöra och bröa en form och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 20-40 min beroende på formstorlek och effektiviteten på ugnen. Vi hade inne kakan i 20 min och det räckte eftersom formen var lite för stor. Provstick för att se om kakan är torr.
![]() |
Baka baka liten kaka Resultatet blev mer än godkänt. En spröd, mjuk kaka med mkt smak. Servera lyxigt men en klick vispad grädde, lite rårörda lingon och pudrat florsocker. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar