onsdag 31 oktober 2012

Mjuk pepparkaka

Vi gick upp 05:30 idag, redo för förskola och jobb. Men vid frukosten klagar tjejen på magont och vill stanna hemma fr förskolan. Så VAB. Och när man vabbar måste man hitta på saker - där av bakning igen :)
Så, idag fick det bli Mjuk pepparkaka eftersom jag hittade pepparkakskryddor i skafferiet. Vi utgick från det här receptet från Emmas Kök men ändrade lite för att kakan skulle bli mjölkfri och med lite mindre socker.

Mjuk pepparkaka (1641 kcal för hela kakan)
2 ägg
0,5 dl ekologisk ljus sirap
0,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
75 g mjölkfritt margarin
1 dl havremjölk
15 g pepparkakskryddor (vi använde Kockens)

Vispa ägg, socker och sirap fluffigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Vänd samman det med äggsmeten och ha i vätskorna (smält margarin och mjölk). Smöra och bröa en form och grädda i mitten av ugnen, 175 grader i 20-40 min beroende på formstorlek och effektiviteten på ugnen. Vi hade inne kakan i 20 min och det räckte eftersom formen var lite för stor. Provstick för att se om kakan är torr.

Baka baka liten kaka Resultatet blev mer än godkänt. En spröd, mjuk kaka med mkt smak. Servera lyxigt men en klick vispad grädde, lite rårörda lingon och pudrat florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar